КИНЕЗИТЕ ГО СТОКМИЈА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”

 

            На први септември, во присуство на амбасадорот на Република Кина, официјално ќе биде пуштено во употреба ОУ “Гоце Делчев”,кое е реновирано со кинеска донација од над 300 илјади евра. Кинезите чесно го стокмија училиштето. За успешно завршената работа градоначалникот Марјан Ристески ги прими, при што се разменија подароци во знак на плодната соработка.

Во училиштето е целосно сменета дограмата.    

Loading