ДЕЛАТА ОД МОНИКА ДЕСОСКА СЕ ВИЗУЕЛЕН СЛОЖЕН НАРАТИВ

“Моменти низ времето” е тематската изложба од 50 дела со кои по петтипат се претставува нашата уметница Моника Десоска, која живее и работи во Скопје.

Изложбата ја отвори м-р Викторија Димеска, историчар на уметност, која посочи дека Десоска создала комплексни апстрактни интервенции со многубројни ликовни морфеми и автентичен сликарски јазик.

Loading