ОРЕВИ ЗА ОЗДРАВУВАЊЕ НА ПРОСТАТАТА

Простатитисот е најнепријатна болест кај мажите. Има повеќе ефикасни народни лекови.

Главните микроелементи со кои се богати оревите се витаминот Е и цинкот. За третманот на простатитис и зголемувањето на потенцијата, тие се особено важни. Медо во комбинација делува за зачувување на својствата на оревите. Излупените ореви брзо ги губат своите својства, маслата испаруваат и микроелементите оксидираат. Медот ги балсамира лупените ореви и чува нивните својства. Дури и ги подобрува поради сопствената заситеност со витамини.

Ореви со мед се лек. Односот се прави според сопствените потреби. За една чаша мед (200 мл) потребни се 10-12 цели јатки. Може да се подготви на два начина, или само да се стават целите јатки во медот или да се сомелат, и да се измешаат со медот. Доволно е да бидат крупно мелени или исечкани. При мелењето/сечкањето се ослободуваат маслата кои многу подобро се соединуваат со медот. Подобро е прво да ги истурите оревите во теглата, а потоа да ги прелиете со мед. Оревите се полесни од медот и за неколку часа тие ќе испливаат на површината. Пред употребата се мешаа содржината да се добие хомогена конзистентност.

Мешавината е најдобро да се зема наутро по 1-2-3 лажици.

Времетраењето на третманот е бескраен. Минимално е 1 месец.

Комбинацијата е прилично калорична и не треба да не се претерува.

Loading