АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Комплотот меѓу медиокритетите и интелектуалната бижутерија мора се разруши засекогаш.

*

Кога други го узурпирале твојот дом,  ќе постанеш кираџија во сопствената куќа

*

Туморот на корупцијата се заканува да постане канцер.

*

Не прави зло кога не можеш добро!

*

Кога нема безбедност на земјата  доаѓа времето кога ќе ја нема ниту во воздухот.

*

Повеќе не сме во морето од долгови. Сега сме во океанот…

*

Гледаше низ прсти, а сега низ решетки.

“Д-р Хаџи-Васков”

Loading