АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Се бараат промени многу долго време што може да се побара и се’ да се промени!?

*

Родените за сокаци нема што да бараат во парламент.

*

Преодна влада кого ќе го преоѓа?

*

Малодушниот секогаш сака секого да омаловажи.

*

Правдината се истерува само со знаење.

*

Големото уво не значи дека  некој има слух.

*

Секојдневието чека светол ден.

“Д-р Хаџи-Васков”

Loading