НОВИ ПЛОЧКИ НА ПЕШАЧКИОТ ДЕЛ ОД УЛ. БОРКА ТАЛЕСКИ

Градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески излезе на терен во централното градско подрачје. Заедно со вработените од Секторот за урбанизам  ја посетија локацијата зак реализаци9ја на проектот „Архитектонско и партерно уредување на пешачката патека, улица „Борка Талески”.

Со реконструктивно – градежни активности би била опфатени 2700 м2 на потегот од споменикот на Пеце Атанасоки до основното училиште „Кочо Рацин”. Предвидено е да се постават нови плочки, урбана опрема и осветлување на јавниот простор.

Реконструкцијата на улицата „Борка Талески” во центарот на Прилеп беше едно од предизборните ветувања на градоначалникот Јовчески.

Јовчески изврши увид на улицата “Радовишка” каде е поставена нова канализациона мрежа и улица е тампонирана по зафатот. Улицата во населбата “Гоце Делчев”.е долга 180 метри и широка 5,5 метри.

Loading