РОМАНКИ И ТУРЧИНКИ ЈА МОТИВИРААТ СТОЈКОСКА

Борење

Значајни денови за три членки на БК 7 Мај., кои имаат настапи во Ксанти, Грција. На Балканијадата за медал се бореше кадетката Барбара Стојкоска. Според прогнозите, најголеми конкурентки í се Романките и Турчинките со кои се несе сретнала, а од Косово, Бугарија, Србија и Хрватска ги победувала. Денеска во групата до 15 години настапуваат Тамара Цветкоска и Ангела Трајковска.

Во истиот град викендов е и Медитеранското првенство во борење, на кое ќе настапи само Стојкоска.

Loading