ЖЕНСКА КОШАРКА ПО 15 ГОДИНИ ПАУЗА

Кошарка

На првенствен меч од Првата женска кошаркарска лига – Запад, прилепски Мега баскет со 41:90 загуби од кавадаречки Трокал. За Прилеп настанот е мошне важен во салата од ОУ ,,Добре Јованоски,, бидејќи женската кошарка се врати по долги 15-16 години. Тогаш беше расформиран последниот женски кошаркарски клуб Бренд баскет.

Во следното коло Мега баскет оди кај Риниа во Куманово.

Loading