НАЈМОЌЕН АНТИБИОТИК ОД КОЈ СЕ ЧУДАТ И ДОКТОРИТЕ

Мед со куркума

kurkuma

 

Куркумата е најраспространетиот зачин на светот. Се користи во кујната поради единствениот вкус, но со векови се ползува во природната медицина. И бојата е единствена.

Се користи за отстранување на дигестивни пречки, рани, проблеми со желудникот и цревата, мали исеченици и повреди на мускулите.

Мноштво се лековитите дејства на куркумата за нашето здравје. Зачинот содржи куркумин со способност да ги намалува воспаленијата, но и да лекува многу дигестивни пречки. Куркуминот помага во спречување на ракот. Изобилува со антигабични и антибактериски својства кои помагаат во борбата против бројни болести. Куркуминот помага при силни воспаленија. Ја заштитува нашата ДНК. Влијае врз 700 гени во телото и лекува повеќе од 160 здравствени проблеми. Антивоспалителните својства помагаат во лекување на остеоартритисот. Куркумата помага во лекувањето на црниот дроб, проблеми со белите дробови и дишењето, автоимуни пореметувања и невролошки проблеми.

Куркумата содржи и турмерон кој служи како природен лек против Алцхајмерова болест. Ја подобрува функцијата на мозокот и ги поправа мозочните клетки. Многу се силни антиоксидативните и антиинфламаторните својства, кои помагаат во лекувањето на многу видови рак, како што на желудникот, дојката, бели дробови, црниот дроб и дебелото црево. Куркуминот ги остава недопрени здравите клетки, а ги уништува само малигните.

Ефектот е подобар во комбинација со мед. При тоа помага во борбата против бројни бактерии и ги сочувува добрите бактерии во цревото.

Потребни се 1 лажица куркума во прав и 100 г. мед

Се мешаат состојките во тегла и се консумираат по една мала лажичка на секој еден час за настинка. Следниот ден се зема по една лажичка на секои два часа. Следниот по лажичка трипати на ден. Смесата не се голта веднаш, туку полека да се топи во устата.

Loading