ЛЕК – БОСИЛЕК

bosilek

Босилекот е типична медитеранска зачинска билка позната по вкусот. Според грчкото потекло на името значи кралска билка. Се користи за лек за респираторни болести, како што се бронхитис, кашлање и настинка и дигестивни проблеми, дијареа, констипација, лошо варење. Оваа билка е распространета на Медитеранот.

Loading