НАГРАДА ЗА КРСТЕВСКИ ВО СЕУЛ

На меѓународната изложба на светска карикатура во Сеул, Кореа,  со специјална награда е одликуван карикатуристот Златко Крстевски. Делото е публикувано во албумот на изложбата.

Крстески е учесник на 17. Леседра – светска изложба на современа графика во Софија меѓу 272 уметници од 40 земји. Графиката е публикувана во антологијата ,,LESSEDRA WORLD ART PRINT,,

Уметникот неодамна донираше две слики за изложбата во Порто Рико на аукција за катастрофата.

Loading