ИН Мемориам „Замина“ македонски драматург Горан Стефановски

inmemoriamВо Велика Британија ненадејно во 66 година почина големиот македонски драмски пистаел Горан Стефановски, кој зад себе остави дела кои вечно ќе живеат. Автор е на над 30 драми каде се издвојуваат луѓе-нелуѓе, предавници кои се двоумат на која страна да ја фатат и никаде не одат и ништо не прават прогресивно.

Добитник е на шест награди на фестивалот ,,Војдан Чернодрински,, и две Стериини награди.

На сцената од прилепскиот театар се играни ,,Хај фај,,, ,,Диво месо,,, ,,Јане Задрогаз,,, ,,Љубовни пози на историјата,,.

Loading