ЦРТЕЖИТЕ ОД ГЕГОСКИ ВО ЊУЈОРК

Нашиот уметник Кирил  Гегоски се претстави со 20 цртежи на изложбата во Њујорк. На Американците им беше презентиран скромен дел цртежи од богатото творештво инспирирано од природата.

Гегоски е уметник кој во толкувањето и пренесувањето на природата пристапува синтетички, со крајна едноставност и геометриски повлечена линија, во која има доста сензибилитет.

Повеќе од 40 години се изразува низ повеќе техники – графика, цртеж, масло на платно. Имал изложби во земјата и во странство. Бил на студиски престои во Париз, Венеција,  Атина..

Loading