ОД „ПИЛЕ МЛЕКО“ ВО „НА-МА“

Stara Nama- potsetuva na  mladost na edna generacii

Објектот од Стара Нама – или Народен магазин, од пред 40- тина на плочникот потсетува не генерациска младост. Тука некогаш се продавало текстил, односно материјали, штофови, волница, а последно време и долен веш и играчки за децата. Едно време, во еден ќош се нудеше и постелнина од асе со прекрасни машински везови, покрај конфекциската облека.

Последно време, објектот се пренамени во кафе бар за забава и дружба на младите. Тие беа во посебен стил и пријатен амбиент, кој го наруши ненадејниот пожар од кој остана само руина. Празниот простор се подуреди!

Loading