КРСТЕВСКИ НА СТРИП ИЗЛОЖБА ВО ПРАГА

На вториот европски стрип салон ФРАМЕФЕСТ во Прага се претстави прилепскиот уметник Златко Крстевски со 38 стрип цртежи и илустрации. Фестивалот ја промовира новата стрип сцена, независни публикации, постери, стикери, картички .

-Беше представен и првиот старомакедонски стрип херој Кристо, инспиран од старата византиска икона, како заштитник на една стара „виртуелна“ земја на Балканот – изјави Крстевски.

Се промовирани независните интерстрип книшки на Центарот на визуелна уметост ВИЗАНТ – 2001-1018 мегу претставниците од Русија, Шведска…

Loading