РЕВИЈА НА ИТАЛИЈАНСКИ ФИЛМОВИ

Следниот  вторник и в среда

На 30 и 31 октомври во киното Мис Стон ќе се одржи ревија на италијански филмови. Вторник од 19 часот е стартот со филмот ,,Идеалниот град,, а в среда се проекциите на ,,Дали некогаш си била на месечина,, и ,,Индустријалец,,.

Ревијата ја реализираат Здружението на професори по италијански јазик во Македонија, Гимназијата ,,Мире Ацев,, во соработка со Амбасадата на Италија во рамките на неделата на италијански јазик во светот.

Loading