КОНЦЕРТ НА БОБАН РАЈЧИНОСКИ

bobanВечерва (петок) од  19.00 часот во ликовниот салон од ЦК „Марко Цепенков“ ќе се одржи целовечерен концерт, на кој ќе настапат Бобан Рајчиноски – тенор, во пијано придружба на Милан Јанкулоски. На програмата се дела од Верди, Шуберт, Малер, Зографски, Белини, Чајковски, Рахмањинов.

Концертот е во рамките на манифестацијата „Нов културен бран” на Министерството за култура.

Loading