10 ГРАМА КИКИРИТКИ ПРОТИВ СРЦЕВ УДАР

kikiriki

Само неколку кикиритки дневно го намалуваат ризикот  од срцев удар и други сериозни болести. Истражувачите велат дека со само 10 грама кикиритки дневно паѓа опасноста од болести на респираторните патишта, дијабетес, рак и кардиоваскуларни болести.

Ефектот на кикиритките е еднаков и за жените и за мажите. Потврдено е дека луѓето кои јадат кикирики се заштитени од срцев удар и шлог.  Ризикот се намалува за 44 проценти, бидејќи кикиритките содржат здрави масти, витамини, влакна, антиоксиданси кои го подобруваат одбрамбениот систем на телото.

Loading