ДЕЛАТА НА НИКОЛОСКА ВО КУМАНОВО

Delata od Verce Nikoloska pred   kumanovcani

Изложба на 25 дела од Верче Николоска е отворена во Куманово во салонот од Центарот за култура. Станува збор за графики и колажи творени последните години.

– Содржината на насловот ,,Парчиња од душата,, ги пренесува емоциите и надворешноста – вели авторката.

Уметничката имала едукација по графика и цртачки техники кај м-р Александар Џинго. Член е на ДЛУП и учесник на повеќе ликовни манифестации. Првата самостојна изложба ја имала во родниот град во 1999 година.

Loading