НЕ ЧЕПКАЈТЕ ВО МОШТИТЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ

Реакција на прим. д -р Благоја Дамески, син на паднат борец 

Dolg kon pretcite da se cuva   tatkovinata - Dameski

Политичката состојба во Македонија и прифаќањето на „албанската платформа“, во која меѓу другото стои и делот за осуда на борците на НОБ за геноцид врз албанското население, беше причина за јавно обраќање на “Могилата на непобедените” на примариус Д-р Благоја Дамески, син на паднатиот борец Дамески Велков Васил.

– Дали Албанците ќе соберат храброст, да се извинат на Македонците за нивните извршени злодела. А, не да имаат и подигнуваат триметарски споменици за нив. Татко ми, чии мошти се во Могилата, не правел геноцид. Затоа, на сите оние “Заевисти” што ја прифаќаат Албанската платформа, им порачувам: Искреноста не е да кажеш сé што мислиш, туку да го мислиш тоа што ќе го кажеш – рече д-р Дамески.  

Loading