РИСТЕСКИ СО МЕСИЌ

Lokalnite vlasti vo poddrska na bisnis sektorot - Risteki so Mesik

Градоначалникот Марјан Ристески имаше средба со поранешниот претседател на Хрватска, Стипе Месиќ во Скопје, на маргините од одбележувањето на 95 годишнината од Стопанската комора на Македонија и тркалезната маса ,,Големите глобализираат, малите соработуваат,,.

Покрај Месиќ, зборуваа и поранешниот премиер на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ и други познати економисти од Балканот.

Во прилепската делегација беше и потпретседателот на регионаланата стопанска комора, генералниот менаџер на компанијата Комфи Ангел, Ирена Јакимоска и пратеничката Ана Лашкоска.

Loading