ДЕЛАТА ОД КОЛОНИЈАТА НИЖОПОЛЕ ПРЕД ПРИЛЕПЧАНИ

NIZO-POLE-2017

Изложба на 20 слики од 20 уметници од земјава и странство од 17 ликовна колонија Нижополе, Битола ќе биде отворена вечерва во 19 часот во ликовната галерија од ЦК ,,Марко Цепенков,,. Делата се создавани на Пелистер во јули 2016 година.

Ќе може да се види дел од ликовното творештво на Павле Кузманоски, Данчо Ордев, Илија Кочоски, Владимир Темков, Ниче Василев, Андријана Мациев од Македонија, Лукаш Зедлевски од Полска, Ивана Кики Јаковлевиќ и Драгана Тошиќ од Србија, Емилија Варбанова и Арт Сил од Бугарија….

 

Loading