СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ… НА СЦЕНА

Igor Trpceski rezira pretstava z   adeca

Сонувачот, купувачот и уште нешто, е театарската претстава за деца, која се поставува на сцената, а ја режира актерот Игор Трпчески. Претставата е според истоимениот роман од Сузана Ѓорѓиевска. Адаптацијата е на Трпчески. Премиерата е планирана за почетокот на февруари.

-Приказната е за животот на Невен Илин, младо, палаво момче со ветер во косите, ѕвезди во очите и божуриги на образите, кое ќе се соочи со низа последици заради своите постапки, се разбира, за да ги извлече правилните поуки од животот – вели Трпчески.

Играат актери од ансамблот на театарот и членови на драмското студио при НУЦК ,,Марко Цепенков,, Чин 5 Сцена 4„ и Театарската Работилница – Прилеп.

Сцената и костимите ги работи  Бојана Артиновска Трпческа, музиката е на Томе Темелкоски, додека видеото е на  Саша Нацески.

Sonuvacot na scena

Loading