ДЕВОЈЧЕТО СО ДОЛГАТА КОСА

Во рамките на Регионалните денови на културата во Пелагонија, во киното Мис Стон беше изведен перформансот насловен „Девојчето со долгата коса”.

Целта е да се прошири културната понуда на регионот и да се доближи културата непосредно до сите граѓани од сите општини од Пелагонискиот регион. Регионалните денови на културата се реализриаат во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се имплементира во рамките на програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

Loading