ЧАТЛЕСКИ СЛИКА МУРАЛ

Umetnost na zid - mural na Catleski na CK Marko Cepenkov

Уметникот Тони Чатлески слика мурал еден дел од просторот на објектот на ЦК „Марко Цепенков“. Вели дека ќе биде современ, модерен уметнички израз, со што ќе се збогати надворешноста на зградата.

Сликањето на муралот е проект на ДЛУП во соработка со општината Прилеп,  а почетокот е поврзан со одбележувањето на денот на градот – Трети Ноември.

Доколку се оди според планот за десетина дена Прилеп ќе добие ново трајно уметничко дело.

Loading