КРАЈ НА ПРЕБОГАТАТА СЕЗОНА

Moment od modelarski natprevarМоделарство

На Спортскиот аеродром во неделата беше последниот овогодишен собир на најдобрите македонски моделари. Пред селекторот Здравко Тодороски се претставија 16 репрезентативци,  кои учествуваа на меѓународните првенства во сите категории. Се означи крај на сезоната низ тренажно – натпреварувачки карактер.

Одморот е до јануари. Дотогаш ќе се сумира постигнатото. Нема сомнение, годинава беше најбогатата со настани: организирани две државни првенства, три светски купа, Светско јуниорско првенство.

Loading