ТЕАТАРОТ ВО КУМАНОВО И ВО ШТИП

Polno humor vo Hamlet od Gorno Dupeni

Ансамблот на театарот ќе гостува во Куманово и во Штип на два фестивала. В понеделник е изведбата на „Хамлет од Горно Дупени“ на фестивалот, Денови на комедијата во Куманово. Од дијалозите на гротескната трагедија се очекува куп смеа на кумановската публика.

Претставата вечерва е на репертоарот на матичната сцена од 19.30 часот.

В среда е на гостување во Штип, каде ансамблот ќе ја изведе детската претстава “Волшебникот од Оз,, на фестивалот за деца. 

Loading