ЈАВЕ ЗА „БИСЕРИТЕ ОД МОНМАРТР“

„Бисерите на Малиот Битолски Монмартр 2016“ е тематската изложба од 30 дела што ќе биде отворена вечерва од 20 часот во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков”. Делата се  од 35 издание на манифестацијата.

Темата е старата македонска архитектура во Битола, Охрид и Крушево. Делата ги насликаа околу 100 деца – ликовни таленти од околу 15 земји. 

Loading