КОНЦЕРТ НА МАНДОЛИНСКИОТ ОРКЕСТАР СКОПЈЕ

Концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје ќе се одржи утревечер  од 18 часот во ЦК ,,Марко Цепенков,,. Оркестарот располага со раскошна заднина од 2001 година. Репертоарот е со широк дијапазон од оперската, балетската и симфониската музика од целиот свет. Под диригентската палка на Рамадан Шукри и Ерхан Шукри ќе бидат исполнети дела од Моцарт, Верди, Ди Капуа, Кертис, Тошевски, Димитров, Мандонико….

Оркестарот е водечки музички ансамбл кој постигнува големи успеси низ Македонија и во странство со врвни вокално инструментални уметници.

Loading