СКИЈАЧИ НА РОЛЕРИ ВО АВГУСТ

Asfalt namesto sneg - roleri namesto skii

Околу 40 натпреварувачи на ролери од Македонија, Србија и Грција имаа единствена трка на 12 километри на меѓународниот ролерски натпревар меѓу Кривогаштани и Крушево. Трчањето со ролери им помага на скијачите за одржување на кондицијата и подготвеноста. Тие ги заменија скиите со ролери, а снежната зимска патека им беше асфалтот. Наместо да се лизгаа, со нозете ги движеа тркалата на ролерите.

Трката имаше машка и женска конкуренција.

Loading