СО ВЕЛОСИПЕД НА СОЛУНСКА ГЛАВА

Razvioreno zname na Solunska glava

Голем подвиг со велосипед на тура од 300 км. возење и 8 км. планинарење направија вљубениците во природата, планинарењето и планинскиот велосипедизам, Владимир Јованоски и Пеце Илиоски. Двајцата успешно го извозиле предизвикот Прилеп – Чеплес – Солунска Глава – Скопје – Велес – Градско – Плетвар – Прилеп.

Порано Јованоски беше прв кој се искачи со велосипед на врвот Козјак на 1747 метри.

Loading