МОСТОТ ОД „СОНИШТАТА“

Uste edno movce sto budi spomeni

Ова не е мостот од соништата ниту мостот на вљубените од Рим. Ова е дрвениот мост на градската река, кои прилепчани ги потсетува на едни години кога луѓето живееја скромно, но стамено. Го минуваа безбројпати да стигнат до Старата чаршија, до старите “убавици” -дуќаните со кепенци. Од тука некаде ѕирка Градскиот часовник, и минарето на старата џамија, а зеленилото на сликава дава шмек на просторот

Loading