ЗА „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“, 400 ЛОКАЦИИ

kupi-kuka-640x294

Готови се 400, а до крајот на годината ќе бидат готови 1.000 локации за проектот Купи куќа за млади.

Ова го истакна градоначалникот Марјан Ристески, додавајќи дека индустриската зона Прилеп 1 е распродадена.

– Во капацитетите ќе се ангажираат 1.500 – 2.000 вработени, а за  инфраструктурата вложени се над милион евра. Во Прилеп 2 се продадени пет парцели каде ќе се ангажираат 800 – 1.000 работници – изјави Ристески.

Во индустриска зона Прилеп 3 се градат 5 – 6 парцели. Има и две парцели до старата фабрика до Црн бор.

Изградена е комплетна инфраструктура до ТИРЗ Прилеп каде фабриките се при крај на американската компанија “Гентерм” и германската “Акомпласт”.

Loading