БЕРБЕРИТЕ И ФРИЗЕРИТЕ ГО СЛАВЕА ХРАМОТ

I mladi i stari na proslava

Берберите и фризери ги оставија машинките, чешлите и ножиците, ставија клуч на дуќаните за да го празнуваат патронот на вториот ден од Духовден. Ја продолжија 70 годишната традиција, на едно место да се собераат и старите и новите мајстори на храмот. Им се придружија и козметичарите. Денот го одбележаа со присуство на светата литургија во црквата Св. Благовештение и положија цвеќе на Могилата на непобедените во чест на берберите – првоборци. Еснафот славеше и со заеднички ручек. 

Loading