ДИВО ОТКУПУВАЛ ОТПАД

Полицијата го сомничи прилепчанецот Ф. Р. (39) за загрозување на животната средина и природата со отпад. Тој во 2015 година, без да регистрира фирма и без дозвола од надлежен орган за вршење на тргување со отпад, неовластено тргувал со отпаден материјал, а потоа го продавал во легалните отпади, а паричните средства за откупот во висина од 5,1 милион денари му биле префрлани на трансакциони сметки на неговата сопруга.

Loading