ДИМЕСКИ Е ДРЖАВЕН ПРВАК

Моделарство

dimeski

На 64 државно првенство во воздухополовно моделарство во категориите Ф1 – А, Б, Ц, на аеродромот кај Мало Коњари прилепскиот аеро клуб го зазеде второто место. Моделарот Бојан Димески беше првопласиран, а Давид Најдоски четврт поединечно.

– Не ме спречија да освојам максимален број на поени  ниту новите правила, силниот ветер и дожд. Ги потврдувам досегашните успеси и стекнатиот квалитет – смета Димески.

За прилепските моделари следен предизвик се светските купови.

Loading