РИБАРИ – МАХЕРИ

Pehari za majstorite ribolovciНа традиционалниот втор куп натпревар во лов на риби со јадица на пливка, организираран од СРК Мамец на водите на вештачкото Езеро домаќините ги демонстрираа вештините во риболовот. Екипата на Мамец се искачи на највисокото место меѓу 11 тима од земјава.

Во поединечна конкуренција најмногу риби фати Иван Илиевски. Веднаш зад него беше Блаже Николоски, а брат му Рубин беше трет.

Loading