ПЛЕЈ-ОФ И ПЛЕЈ-АУТ

Општинска

Во општинските се играат натпреварите за конечниот пласман. Осумте најдобри тима се во плеј-офот, каде се одиграа шест кола. На табелата со 13 бода се издвои Братство Житоше, 10 има Питу Гули Крушево, девет Напредок Крушеани за кого настапуваат Бобан Крстески, Ицко Јанкоски… Во плеј-аут лигата досега најдобар е Илинден Долнени со 13 бода, пред Пролетер со 11, а по 10 собраа Беровци и Динамо Мажучиште. Возбудувања има и во Б-Лигата каде во горниот дел се екипите на Клепач, Боротино, Извор на млади таленти, Мукос и Варош, а подолу Црвена ѕвезда, Врбјани, Прилеп сити, Силјан Штркот, Чепигово и Кадино. 

Loading