ЧАС ИПОЛ ХУМОР ВО „ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“

В сабота трагикомедија в театар

Hamlet od Gorno Dupeni povtorno pred publikataНајновата гротескна трагедија на дел од ансамблот на театарот, претставата „Хамлет од Горно Дупени“, по премиерата, повторно ќе биде прикажана утревечер од 20 часот. Театарџиите ќе следат травестија на познатата комедија од  Шекспир, „Хамлет“. Претставата го прикажува апсурдот на еден општествен поредок и местото на човекот како нејзин роб, но и како двигател на општествената машинерија.

Играат Марјан Чакмакоски, Андон Јованоски, Марија С.Илијеска, Наташа Наумоска, Александар Тодески, Зоран Иваноски, Димитар Црцороски, Михајло Миленкоски…

Loading