БЕН ХУР СО „НАША ЗЕМЈА, МАКЕДОНИЈА“

Stari glasovi so novo izdanie - Temelkoski i SabanoskiДвајца членови на рок бендот Бен Хур ја компонираа и изведоа новата песна, насловена „Наша земја, Македонија“, посветена на богатото и славно минато. Текстот е на Душко Темелкоски кој е главен вокал. Во друштво е со верниот придружник за музиката и аранжманот, гитаристот Борче Шабаноски. Покрај аудио, создаден е и видео запис на Могилата на непобедените и на манастирот Свети Архангел Михаил. Во спотот учестуваа и ученици од ОУ “Кире Гаврилоски” и ОУ “Гоце Делчев” и детскиот хор.

Loading