РЕМЕК ДЕЛА НА ВЕШТИТЕ РАЦЕ

Nebare izvajani kulinarskite kreacii na vestite zeniВо атмосфера на восхит, над 400 жени останаа без здив од креациите на шесте учеснички на мафестацијата Вешта жена. И гостите од Македонски Брод, Битола, и домаќините се воодушевуваа на имагинацијата и на уметничките способности за аранжирање, сервирање, спремање маса за четворица, главно јадење и десерт.            

Voshit za kulinarskite kreacii na vestite zeni2– Да се натпреварува жената ја поттикнува љубовта кон готвењето, кон десертите… Пред 12 години кога се натпреварував, особено предизвик ми беше да ја наместам убаво масата – кажува организаторката Милка Бошкоска.

Градоначалникот Марјан Ристески укажа дека општината ја поддржува манифестацијата како поттик на традицијата за она што значи жената во семејството.

Loading