ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА НОСИЈА

Во Кривогаштани

Den na mak nosija2Триесет иседмото издание на манифестацијата „Ден на македонската народна носија“, ќе се одржи утре во Кривогаштани. Со оригинални народни носии од дедовците и бабите ќе се претстават 20 екипи од земјава, Пиринска и Егејска Македонија, и учесници од Мала Преспа.   

Манифестацијата, со ревијален и натпреварувачки карактер, го негува македонското културно богаство.

Loading