РИСТЕСКИ ДОМАЌИН НА ИВАНИЌ

Членот на претседателството на Босна и Херцеговина од Република Српска д-р Младен Иваниќ предаваше на студентите и професорите на Економскиот факлутет. Со амбасадорот на Б и Х, Лепа Бабиќ, беа гости и на градоначалникот Марјан Ристески. Тие разговараа за актуелните состојби во двете држави, ставајќи акцент на економската соработка. Се согласија дека од особена важност поинтензивно развивање на економските односи.

Домаќинот ги запозна гостите и со убавините на манастирот “Св. Архангел Михаил” во населбата Варош.

Loading