БЛИЦ ТУРНИР

Шах

В недела е Блиц опен турнирот на Алкалоид во Скопје и можност за најдобрите прилепски шахисти. Меѓу пријавените се ФМ Роберт Велески, ИМ Тони Кироски, Дејан Ѓорѓиески, ФМ Славе Трајкоски, Горан Готовуша, Марјан Дамчески… За судија е делегиран Кире Николоски. Учесници има од Бугарија, Косово и Србија. Меѓу нив четворица се велемајстори, но највисок рејтинг има интермајсторот Филип Панчевски.

Loading