УМЕТНИЧКА ДРУЖБА

Praznicna umetnostВо креативна и уметничка атмосфера, во ликовното ателје на ЦК “Марко Цепенков” се одржа седмата манифестацијата “Жените – уметници сликаат” за Осми март – меѓународниот ден на жената. Осумте сликарки, Билјана Бинчев, Маја Најдоска, Бојана А. Трпческа, Верче Николоска, Наде Тоскоска, Емилија Д. Ѓорѓиоска, Анита Сотироска и Александра Богоеска не го криеа задоволството што се дел од овој необичното одбележување на празникот. Градоначалникот Марјан Ристески им подари рози на уметниците, а делата имаа изложба.

Loading