КОНЦЕРТ ЗА МАЈКИТЕ

Околу 20 ученици од сите класи, плус, хорот и училишниот оркестар на музичкото училиште ќе одржат концерт в понеделник од 18 часот во киното Мис Стон. Ќе се исполнат композиции од Бетовен, Прокофиев, Шуман и други автори, а концертот е во чест на празникот на жената, Осми март.

Гости ќе бидат учениците од средното музичко училиште од Битола. 

Loading