БАСКЕТОТ СЕ КРЕВА НА НОЗЕ

Najdobrite basketdziiМасовен интерес имаше на баскет турнирот „Гоце Делчев“, организиран за 60 годишнината од првиот кошаркарски клуб и 144 годишнината од раѓањето на револуционерот. Вкупно 48 екипи во три возрасни категории, понесени од натпреварувачкиот дух, на паркетот во салата во СОУ „Р.Р.Ричко“ ги гаѓаа кошевите во тројки. Трите најдобри екипи добија ваучари од 9, 6 и 3 илјади денари за спортска опрема.

Градоначалникот Марјан Ристески очекува турнирот да стане традиција со два настапи годишно. 

Loading