САМА СИ ГИ КРЕВАВ НОЗЕТЕ

Анегдота

Една жена тужела маж дека ја силувал. Сведоци на суд немало и со доказите на жената, мажот го загубил спорот. Жалбата му била одбиена.

Наводниот силувач се вадел:

– Не беше силување, туку обична љубов меѓу нас.

Судот не му верувал и му одредил затвор.

Мажот се пожалил со цинично гледање кон жената и рекол:

– Господин судија, намали ми ја казната, барем за нозете кревање!

Се јавила жената:

– Не лаже, нозете сама си ги кревав!

Кога ги слушнал, судијата í рекол на жената:

– Овде нема кривично, туку љубовно дело. Кога, ти, дамо, сама си ги кревала нозете, тоа е слободна љубов.

Loading