ПРЕВРТЕН АВТОБУС НА ДАБНИЧКА РЕКА

Propadnat avtobus po dusemeto na mostotМост на реката Дабничка кај рекламите. Педесеттите години од минатиот век. Народ еден куп. Се збрал да помогне, да го исправи на тркала превртениот автобус. Некои се само сеирџии, а некои видно вознемирени.

Дрвената конструкција на мостот не изгледа баш стабилна за да помине автобус. Шоферот ја пробал среќата и пропаднал од едната страна на мостот. Останале живи патниците. “Живо” и недопрено останало дрвото.

Отстрана, стари дуќани,  но и  куќи со нова архитектура.

Чуден настан. Штета што е несреќа. 

Loading