СТАНАРИТЕ НА ПОКРИВОТ – ПРИЗЕМЈЕТО ВО ПЛАМЕН

Gradonacalnikot-marjan-risteski-vo-poseta-na-opozarenite-domoviДрама се случи по полноќ во станбена зграда во центарот на градот, откако пламнале 12 електрични броила во приземјето. Противпожарната екипа спречила катастрофа, сметнувајќи ги  загрозените со скали од покривната тераса каде се засолниле од стихијата и повикувале помош.

Итната медицинска помош им укажа лекарска помош на дел од станарите кои вдишале чад.

Loading